Home TariflerSANDALDA SEBZELİ LEVREK

SANDALDA SEBZELİ LEVREK

by guruadmin
0 comments

Herkese merhaba;

Fırında levrek pişirmek hiç bu kadar pratik, şık ve lezzetli olmamıştı.

Sunumu şık, tadı oldukça lezzetli sandalda levrek tarifiyle geldim. Kağıtta sebzeli levreğin şık sunumlu hali de diyebiliriz. Misafirleriniz sunumuna da, lezzetine de bayılacak.

MALZEMELER:

1 adet levrek (4 sandal için pişirme kağıdı)

2 adet patates

1 adet kuru soğan (Mor varsa tercihim)

8 diş sarımsak

2 sap kuşkonmaz

2 adet yeşil biber

2 adet küçük boy domates veya 4 adet çeri domates 

Tuz

Zeytinyağı

Öncelikle belirtmek isterim kişi sayınıza ve damak zevkinize göre ölçüleri arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Levrekleri alırken fileto kestirmiştim sizlerde uğraşmak istemezseniz kesilmiş alabilirsiniz 

Yapılışı:

Sandal görünümünü vermek için yağlı kâğıtları ikiye bölelim. Uçlarını iple bağlayalım. Halka şeklinde doğradığımız patatesleri en alta koyalım. 

Fileto balıkları ikiye bölelim, patatesin üzerine yerleştirelim.

Her sandala ikişer sarımsak, bir dilim soğan, yarım dilim domates ve göz kararı dilimlediğimiz biberlerle kuşkonmazları ekleyelim. 

Üzerine tuz ve zeytinyağ gezdirmeyi unutmayalım.

200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 

Deneyenlere afiyet olsun!

Tarifi deneyip yorumlamayı unutmayın.